Stilrena hissgardiner i olika modeller

Våra gardiner finns i olika vävar, transparens och färger.

En exklusiv kollektion med små vackra detaljer

Hissgardin är en exklusiv kollektion för dig som favoriserar små vackra detaljer. Extra lyxig blir den om du väljer fodrad gardin som ger tyngd och substans till helhetsintrycket. Väljer du dessutom en tät väv fungerar den utmärkt som mörkläggningsgardin.

Hissgardin har en bred kollektion av exklusiva vävar i en mängd olika färger, och finns i sex olika modeller för att du ska hitta precis det uttryck som passar ditt hem. Du väljer mellan mönstrade, randiga och enfärgade vävar, men också om de ska vara transparenta, täta eller mörkläggande. En klassisk inramning helt enkelt.

Hissa upp och ner

Hissgardinerna hissas upp och ner med hjälp av en kulkedja i vit plast eller rostfritt stål. Sidodraget är ändlöst och kommer med en snygg snörtyngd.

Brava Solskydd levererar hissgardiner till kunder i Stockholm, Södertälje, Huddinge, Nacka och Botkyrka med omnejd.

Unika egenskaper

  • Exklusiv vävkollektion
  • Sex olika hissmodeller
  • Matcha hemmets inredning

Modeller

Linea

En exklusiv hissgardinsmodell med platta påsydda aluminiumlattor baktill som ger ett stramt och kraftfullt utseende. Linea passar bra till både enfärgade, randiga och mönstrade tyger.


Segmenta

En stilren hissgardinsmodell med aluminiumlattor där jämna segment hissas upp och ner. I upphissat läge blir väven platt och jämn. Segmenta passar utmärkt i höga fönster.


Ballina front

Ballina front har även insydda kanaler med aluminiumlattor som sitter fram på gardinen. Detta gör att Ballina front passar bra med mönstrade vävar eftersom kanalen framtill inte bryter mönsterbilden.


Ballina back

Ballina finns i två modeller, back och front. Ballina back har insydda kanaler med aluminiumlattor bak på gardinen vilket gör att hissgardinsmodellen passar bäst med enfärgade eller lodrät randiga vävar.


Visia

En hissgardin utan lattor som även den skapar en enklare look. Visia är en vacker och plan hissgardin med mjuka veck hela vägen upp som passar bäst med tunnare vävar. Snöret som sitter på baksidan träs genom små ringar.


Bandino

En hissgardin utan lattor som ger en lite ledigare look bland hissgardinsmodellerna. På baksidan av gardinen sitter ett transparent band med små ögletrådar.


Färger och material

Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in och i de flesta fall kan man inte ens ana silhuetter eller skuggor genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. Dessutom är det ett utmärkt val till rum med tv- eller datorskärm. I Skandinavien väljer man oftast en tät väv på grund av att skarpt ljus skapar bländning.


Mörkläggande

En fördunklande väv ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatlyktor. Med en fördunklande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.


Färgskala

Hissgardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgat och mönstrat, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt.


Eget tyg

Har du redan ett eget favorittyg kan du sända oss det, så tillverkar vi en hissgardin åt dig. Praktiskt och enkelt!


Transparent

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och behålla utsikten. En transparent väv skärmar inte av helt och hållet och passar därför fönster där den primära uppgiften inte är att stänga ute nyfikna förbipasserande. En transparent väv används normalt inte i fönster med söderläge, där solen är som starkast när den står på in i rummet.


Halvtransparent

Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. En halvtransparent väv kan användas i alla rum, oavsett väderstreck. Tänk dock på att rum med tv- eller datorskärm oftast behöver en tät eller mörkläggande väv för att undvika bländning.


Broschyrer i pdf-format

Ladda ner broschyren här »