Panelgardiner – avskärmning mot insyn och sol

Vi har panelgardiner i valfri bredd upp till 120cm

En spännande inramning och flexibel avskärmning

Panelgardiner ger fönstret en spännande inramning och flexibel avskärmning, för både sol och insyn, i stora fönsterpartier och altandörrar eftersom panelerna kan dras fram och tillbaka och placeras där de gör mest nytta för stunden. Dessutom kan gardinerna parkeras bakom varandra i fråndraget läge.

Genom att hänga panelgardiner högt får fönstret och rummet en härlig rymd. Du kan även använda paneler som rumsavdelare mitt i rummet.

Mönstrat & enfärgat

Kombinera enfärgade paneler med några mönstrade. Likaså kan du kombinera Luxaflex Panelgardiner med Luxaflex Rullgardiner i samma rum. Väven till de två gardinerna väljs nämligen från samma kollektion, så möjligheterna för ett unikt uttryck är nästan oändliga. Du väljer själv bredd på din panel, från 25 cm upp till 120 cm.

Brava Solskydd levererar panelgardiner till i kunder Stockholm, Södertälje, Huddinge, Nacka och Botkyrka med omnejd.

Unika egenskaper

  • Flexibel placering av paneler
  • Lek med färger och mönster
  • Funktionell som rumsavdelare

Modeller

25 till 120 cm

Luxaflex Panelgardiner går att få i valfri bredd, från 25 cm upp till hela 120 cm.


2-5 spår

Panelskenan finns i allt från två till fem spår. Du väljer själv antalet spår genom att bestämma dig för om du vill att panelgardinerna ska dela spår eller ha vars ett. Fördelen med att låta varje panelgardin ha sitt separata spår är att de kan parkeras bakom varandra i fråndraget läge.


Färger och material

Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in och i de flesta fall kan man inte ens ana silhuetter eller skuggor genom väven. Väger insynsskydd tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. Dessutom är det ett utmärkt val till rum med tv- eller datorskärm. I Skandinavien väljer man oftast en tät väv på grund av att skarpt ljus skapar bländning.


Halvtransparent

Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven. En halvtransparent väv kan användas i alla rum, oavsett väderstreck. Tänk dock på att rum med tv- eller datorskärm oftast behöver en tät eller mörkläggande väv för att undvika bländning.


Transparent

En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och behålla utsikten. En transparent väv skärmar inte av helt och hållet och passar därför fönster där den primära uppgiften inte är att stänga ute nyfikna förbipasserande. En transparent väv används normalt inte fönster med söderläge, där solen är som starkast när den står på in i rummet.


Färg och funktion

Luxaflex Panelgardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer – en färg för varje smak helt enkelt. En del vävar finns också med Dust Block; en vävbehandling, på båda sidor av väven, som gör den smutsavvisande samt att den står emot vatten och oljebaserade vätskor bättre.


Mörkläggande

En mörkläggande väv ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatlyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar, som tränger igenom gardinen och gör rummet ljust, en sommarmorgon.


Tekniska

Är du i behov av särskilt effektiva gardiner, är det bland de tekniska vävarna du ska titta. Här finner du de vävar som är speciellt framtagna för att reflektera solens strålar och värme, och som därmed ska förhindra rummet från att överhettas. De tekniska vävarna är olika transparenta beroende på kvalité, och lämpar sig särskilt bra i kontorsmiljöer eller andra miljöer där utsikt och höga solavskärmningsvärden är lika viktiga.